Hur vet du om en klänning ser bra ut på dig?

Om du tillhör de som tar på sig vad de känner för utan att bry sig om vad andra tycker behöver du inte svaret på den här frågan. Du vet att en klänning passar dig för att du tycker om den, punkt slut! Men för alla oss andra kan det vara bra att tänka lite på hur klänningars design och färg kan vara mer eller mindre lämpliga för oss.

En lössittande klänning

Varma sommardagar kan det kännas underbart med en lössittande klänning som släpper in gott om luft. När du går till stranden spelar det ingen roll om klänningen klär dig eller inte. Men när du ska gå på en middag en varm sommarkväll kanske du bör tänka lite mer på formen.

Det är viktigt att betänka att din kroppsform får betydelse för vad som kommer att se bra ut på dig. Det är inte alla som passar i löst sittande eller tajta plagg. Detta särskilt med tanke på att de kan sitta löst och tajt på olika ställen.

Kjolens form

Lär dig mer om hur kjolens form kommer att få dig att se ut. Ska du ha en klänning som faller hela vägen ner till golvet eller en klockad kjol omkring dina knän? Du kan tänka på saker som hur mycket av dina ben du vill visa och hur kjolen ska bete sig då du sätter dig ner.

Be om råd

När du ska be om råd för att köpa en klänning kan du vända dig till experter. De finns online och även i vissa butiker som säljer klänningar. Du kan också be dina vänner om råd men då får du ta det som de säger med en nypa salt.

Om du älskar blått trots att alla säger att färgen inte passar dig kanske du kan bortse från deras kommentarer. Det finns trots allt en mening med att ha på sig kläder som man mår bra av. Om den blå färgen ger dig en fin känsla är det klart att du kan välja en blå klänning oavsett vad dina kloka kompisar har att säga om saken.

Spana in klänningar på Affingos!